Μέτρησε την ταχύτητα αντίδρασης σου

Ποιος είναι ο χρόνος και η ταχύτητα αντίδρασης μου; Αντιδράω σωστά και γρήγορα σε εναλλασσόμενα ερεθίσματα; Ποια είναι η ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης μου;

Τα παραπάνω ερωτήματα μπορούν ν’ απαντηθούν κάνοντας την μέτρηση για την Ταχύτητα Αντίδρασης. Στο ERGOSCAN έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις και να βελτιώσεις τον χρόνο αντίδρασης σου με το νέο ασύρματο σύστημα μέτρησης FITLIGHT Trainer.

Τι είναι ο χρόνος αντίδρασης;

Ο χρόνος αντίδρασης είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ ενός ερεθίσματος (π.χ. οπτικού, ακουστικού) και της έναρξης της κίνησης-αντίδρασης σε αυτό. Αποτελεί τη φυσική ικανότητα με καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία ενός αθλητή σε πολλά ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.) και σε ατομικά αθλήματα (τένις, Πινγκ πονγ) αλλά και στις πολεμικές τέχνες (kickboxing, καράτε, taekwondo κ.λπ).

Πως λειτουργεί το FITLIGHT Trainer™

Το FITLIGHT Trainer™ είναι ασύρματο σύστημα μέτρησης αντανακλαστικών που αποτελείται από πολλές φωτιζόμενες μονάδες, ελεγχόμενες από ταμπλέτα (tablet). Οι φωτιζόμενες μονάδες χρησιμοποιούνται ως στόχοι για το χρήστη, ο οποίος πρέπει να τους απενεργοποιήσει σύμφωνα με την εκπαιδευτική ρουτίνα που έχει επιλεγεί.

Οι στόχοι – μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν και να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε θέση στο χώρο, καλύπτοντας τις απαιτήσεις οποιουδήποτε αθλήματος ή τύπου εκγύμνασης ή αποκατάστασης. Το σύστημα μετράει τον χρόνο αντίδρασης, την ταχύτητα, την ευκινησία και το συντονισμό (agility).

Vagelis Rousopoulos

Βαγγέλης Ρουσόπουλος

Εργοφυσιολογος — Phd Sports Excercise and Science

Μετρά πάνω απο 20 χρόνια στον χώρο της εργοφυσιολογίας και της εργομετρίας.

Σχολιάστε